FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Verrassende inzichten op miniconferentie Arbeidsmarkt: samen de blik vooruit!

Ruim 90 genodigden mochten we op 22 september jl. ontvangen bij de miniconferentie Arbeidsmarkt: samen de blik vooruit! In de Mug op Nova campus Haarlem werden wethouders, raadsleden, beleidsmakers en uitvoerders meegenomen in de vele aspecten en vraagstukken die tezamen het thema arbeidsmarkt vormen.

Het warme welkom door Talitha van den Elst, bestuurder bij het Nova College, werd afgesloten met een prachtig filmpje waarin twee studenten de meerwaarde van het mbo laten zien. Daarna nam prof. dr. Henri de Groot van de Vrije Universiteit Amsterdam de aanwezigen mee in de actuele economische en demografische ontwikkelingen en hun impact op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Na deze algemene inleiding volgden een inkijk in de mogelijkheden van het Regionaal Mobiliteitsteam ZKIJ WerktDoor en het Actieprogramma Impact Ondernemen.

Daarna konden de aanwezigen kennis maken met tien zeer uiteenlopende vormen van dienstverlening aan werkenden, werkzoekenden en werkgevers in onze arbeidsmarktregio. Levenlang ontwikkelen, denken in skills, 27 manieren om om te gaan met krapte op de arbeidsmarkt, kennismaken met een nieuwe baan door middel van Virtual Reality. Het is maar een greep uit de vele mooie initiatieven in de regio.

Door te werken in vijf rondes en met wisselende groepen, ontstonden nieuwe en interessante dwarsverbanden. Veel bezoekers lieten weten dat de middag hen onverwachte inzichten en contacten had opgeleverd. Fijn om te horen, want dat was een belangrijk doel van het programma.

Kers op de taart was de rondleiding door Nova studenten over de Nova campus, met drie pitches over een opleiding. Hierbij werd nog maar eens duidelijk dat het klassieke beeld van de schoolbanken volkomen achterhaald is.

Al met al was het een zeer geslaagde middag, mede dankzij de ondersteuning van de studenten bij ontvangst, techniek en rondleiding.

Als samenwerkende partijen willen we met elkaar ook gericht vervolg hieraan geven. Houd deze nieuwspagina dus goed in de gaten.

 

POWERED BY

powered by